Úvod » Sezona 2008/2009

21. kolo Sokol Lučice - Béčko Ledče 0:3 (0:2) - referát

publikováno 18.05.2009 (aktualizováno 02.02.2018)

Hráno 17.5.2009 v Lučici.

Góly: 46´ a 91´ T. Dvořák, 12´ D. Prchal;

Rozhodčí: Vavroušek Bohumír, Nový Pavel, Licek Jan; ŽK: 2:1

Diváků: 80 (z toho 15 z Ledče)

Sestavy:

Lučice: …..

Béčko Ledče: Vitiska – Edr, V. Šťastný, Hauser, Pospíšil – J. Kubát (70´ P. Miláček), T. Dvořák, M. Geher – D. Prchal (20´Příhoda), R. Anděl, Milichovský (89´ M. Kavka)

Béčko přijelo na obávanou horkou půdu do Lučice pro vítězství, které by mu zajistilo udržení dvoubodového náskoku před pronásledovateli ze Ždírce. Výsledky a hra domácích v jarní části soutěže ovšem naznačovaly, že cesta ke třem bodům nebude jednoduchá.

Za slunečného a velmi teplého „letního“ počasí a na poměrně pěkném terénu nastoupilo béčko v brance s brankářem „A“ Vitiskou, který obětavě zaskočil za zdravotně indisponovaného Habáska. Utkání začalo vzájemným oťukáváním obou mužstev. První se osmělili přece jen hosté a postupně získali územní převahu typickou přízemní kombinací pod taktovkou středového záložníka Dvořáka. V 8. minutě rychlonohý Prchal dostal na pravém křídle vysoký centr z druhého křídla od Milichovského, ale střelou za hranicí vápna trefil jen boční síť. Své zaváhání napravil ovšem za chvíli, kdy z téměř stejné pozice po krásné Geherově přihrávce řešil situaci razantní křížnou střelou po pravé brankářově ruce – 0:1 pro Ledeč. Bohužel nabuzený střelec gólu musel po chvíli pro zranění vystřídat a jeho místo na křídle obsadil J.Kubát, jehož v záloze nahradil Příhoda.

Domácí byli brankou otřeseni jen chvilku. Bojovností a pohybem začali dělat ledečské obranné hře čím dál větší problémy. Ledečským útočníkům se nedařilo udržet míč na soupeřově polovině a hoté domácím pomohli i několika zbytečnými ztrátami ve středu pole při rozehrávce. Domácí si postupně vytvořili mírnou převahu a  to i díky trestným kopům a rohům, velmi dobře zahrávaným jedním z domácích hráčů. Bohudík pro hosty většinu situací s náznakem šance vyřešili obránci či sami útočníci svou zbrklostí. Jejich střely končily buď vedle nebo nad brankou, případně na obranné hradbě Ledče. Své si v těchto fázích odvedl i Vitiska, který se odvážně vrhal do skrumáží, zachytával centry nebo vyrážel míče do bezpečné vzdálenosti od branky. Asi v největší šanci prvního poločasu zklamal jeden z domácích útočníků, který na malém vápně poslal slabě míč hlavou jen do náruče Vytisky.  Ledeč do poločasu hrozila spíše z rychlých kombinací do nyní přece jen trochu otevřené domácí obrany. Po jednom z rychlých protiútoků se ve vápně uvolnil Anděl a míč po jeho střele přes hlavu olízl horní část břevna. O chvíli později si naběhl do vápna z pravé strany Geher, ovšem skákající míč netrefil ideálně a jeho tvrdá střela skončila vysoko nad. Vzápětí zakončil pěknou kombinaci hostí Anděl přistrčením hlavou na levém křídle rozběhnutého Milichovského, ten ovšem zamířil svou nepříliš razantní střelu jen vedle branky.

Už už se zdálo, že rozhodčí ukončí hvizdem první půli, ovšem domácí v útoku ztratili míč, hosté se rychle přesunuli na útočnou polovinu a všudybyl Dvořák měl na své oblíbené pozici pět metrů před vápnem dostatek času ke krásné střele z voleje do levého horního rohu a brankář se jen ohlédl – 0:2. Po rozehrávce domácích skončil první poločas.

Ledeč vědoma si ztráty dvougólového vedení v druhé půli zápasu v Přibyslavi, nechtěla něco podobného připustit znovu a nastoupila do druhého poločasu s úkolem náskok udržet a nejlépe i navýšit. Vůle domácích něco se zápasem udělat byla ovšem nezměrná a tak se do hostí pustili hned od začátku se vší vervou a uzavřeli Ledeč na dlouhé minuty na jejich polovině. Vybojovali i několik trestných kopů v nebezpečné vzdálenosti od Vitiskovy branky. Asi z nejlepší pozice těsně za vápnem ovšem domácí hráč po jednoduchém signálu poslal míč vysoko mezi topoly stojící za brankou.

Kromě několika dalších závarů si ale větší šanci nevytvořili. A když už se do náznaku šance dostali, zamířili domácí útočníci mimo branku. Své si v této části hry při likvidaci ošemetných situacích ve skrumážích odvedl Vitiska. V první polovině druhého poločasu se Ledeč na soupeřovu polovinu dostávala jen sporadicky. A když už se tam po pěkné kombinaci dostala, ztratili útočníci zbytečně míč nebo se nechali chytit do ofsajdové pasti domácí obrany, čímž přetížené záloze a obraně příliš nepomáhali.

Po půlhodině hry tlak domácích začal postupně opadat, jejich ukvapené a nepřesné centry začaly končit v zámezí nebo na kopačkách hostí. Hostující hru v útoku rozhýbal čerstvý Miláček. Po jeho úniku a krásném stříleném centru z pravého křídla se před obráncem prosadil Milichovský, ale jeho prudká střela hlavou z malého vápna skončila nad domácí brankou. Béčko v těchto chvílích již kontrolovalo hru i výsledek a vytvořilo si ještě několik nebezpečných situací, zejména po rohových kopech. Domácí se prezentovali již jen několika ostrými zákroky a mohli být rádi, že rozhodčí zřejmě šetřil kartami na jiný zápas. Konec druhého poločasu patřil opět Ledči. Po krásných narážečkách Gehera s Andělem prvně jmenovaného  při střele nedovoleně zablokoval ve vápně jeden z domácích obránců. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem střelou pod břevno kapitán Dvořák a pojistil tak podle výsledku hladké vítězství, které se ovšem nerodilo jednoduše. Béčko dosáhlo dalšího důležitého vítězství, protože body se z Lučice na jaře 2009 vozí a budou vozit těžko.

Situace v tabulce : Pět kol před koncem soutěže si Béčko stále drží vedoucí pozici o 2 body před Ždírcem „B“, který až ve druhém poločase přehrál brodské béčko.  Ze hry o první místo je zřejmě podzimní mistr Lipnice, která prohrála v derby s Dolním Městem, naším příštím domácím soupeřem.

Další výsledky 21. kola:

Keřkov – Světlá „B“ 0:3 (0:2)

Staré Ransko - Mírovka 2:0 (1:0)

Přibyslav „B“ – Leština 0:0 (0:0)

Veselý Žďár – Sobíňov 2:2 (0:1)

Ždírec „B“ – Havlíčkův Brod „B“ 3:0 (0:0)

Dolní Město – Lipnice 2:1 (1:1)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz