Úvod » Sezona 2008/2009

22. kolo Béčko Ledče – TJ Sokol Dolní Město 4:0 (2:0) - referát

publikováno 25.05.2009 (aktualizováno 02.02.2018)

Hráno 23.5.2009 v Ledči.

Góly: 25´ Slavětínský, 32´ P. Miláček, 67´ M. Geher, 89´ T. Dvořák

Rozhodčí: Čejka Pavel, Fotr Jan, Horský Jan; ŽK: 2:1

Diváků: 70

Sestavy:

Béčko Ledče: Habásko – Edr, V. Šťastný, Hauser, Pospíšil – Slavětínský, T. Dvořák, M. Geher – P. Miláček (55´ Příhoda), R. Anděl, Milichovský (70´ L. Smutný)

Dolní Město: Venc – Vaňkát, Doležal, D. Frolík, M. Frolík, Kavka, Švanda, Pejchar, Krupička, Rumanovský, Jaroš (střídali Nápravník, Sklenář)

 

Postavení obou mužstev v tabulce mohlo svádět k povinnému vítězství Béčka na domácím hřišti. Hosté přijeli na hřiště, kde hostující týmy nevyhrávají, s respektem, ovšem povzbuzeni výhrou nad svým rivalem z blízké Lipnice.

 

První poločas začala Ledeč špatně. Nedařila se rozehrávka z obrany, nedařila se obvyklá přízemní kombinace, nedařilo se udržet míč v útoku, zbytečné ztráty míčů. Naopak Dolní Město začalo bez bázně a hany a prvních 25 minut bylo lepší. Hra se odehrávala i díky výše uvedeným herním nedostatkům Béčka především na obranné polovině domácích. Nebezpečí hrozilo především od rychlonohého Jaroše. Po ztrátě míče se hosté poctivě vraceli na svou obrannou polovinu, kde vystavěli obranný val a domácí tak museli opět do plných. Za prvních dvacet minut hosté zahrávali několik nepříjemných rohových a přímých kopů a vytvořili 3 vyložené šance, ale bohudík pro Béčko potvrdili jejich střelci svou špatnou jarní formu. Asi v největší šanci hostí střílel zcela osamocený útočník z malého vápna nad Habáskovu branku. Nebýt tradičně výborné obranné hry krajních obránců Pospíšila a Šťastného a stopera Edra, dostali by se hosté asi do více brankových příležitostí. Jedinou příležitost domácích v tomto časovém úseku měl dorostenec Slavětínský, který po jedné z mála útočných akcí domácích v první půli prošel přímočaře po levé straně a přízemní střelou z hranice velkého vápna trefil tyč Vencovy svatyně. 

Tentýž hráč po 25 minutách hry po dalším průniku do malého pokutového území vystřelil z již poměrně velkého úhlu a trefil se přímo směrem na stojícího brankáře, který chtěl zřejmě míč vykopnout z první, ovšem ten mu s drobnou tečí prošel do sítě – 1:0.

Nedáš - dostaneš tedy platilo i tentokrát a hosté byli po gólu zatím jen mírně rozhozeni a stále se snažili útočit. Hra domácích sice nadále příliš fanoušky netěšila, ovšem přece jen se častěji dokázali usadit na soupeřově polovině. Do konce poločasu dokázali způsobit několik nebezpečných závarů ve vápně soupeře především díky rohovým kopům a také dlouhým autům Šťastného. Po jednom z nich se po teči Anděla a hostujícího obránce dostal k míči na přední tyči Milichovský a z otočky jej přistrčil Miláčkovi, který již neměl problém ze dvou metrů vstřelit do odkryté poloviny branky svůj první gól v sezoně – 2:0. Teprve tento gól hosty zatřásl více a do konce poločasu se hra odehrávala spíše na jejich polovině. Ovšem kombinace domácích dnes stále vázla a tak do kabin sice odcházeli za příznivého stavu, ovšem s velkými rozpaky ze svého výkonu.

       

Do druhé půle šli domácí s touhou předvést divákům mnohem lepší fotbal než v té první, což se nakonec přece jen podařilo. Díky zlepšené rozehrávce ze zadních pozic, zlepšené kombinace využívající celé plochy hřiště získali domácím mírnou, ale trvalou převahu. Od 60. minuty také bylo znát, že hostům ubývají fyzické síly, soustředili se spíše na obranu a do konce zápasu nechali Habáska zahálet. V 68. minutě zahrávali domácí z pravé strany přímý volný kop a míč se na hranici vápna odrazil k nabíhajícímu M. Geherovi, jehož nekompromisní střelu z voleje z 20 metrů mírně tečoval hostující obránce a Venc neměl šanci – 3:0. Tento gól byl definitivní pojistkou, domácí si již do konce zápasu pohlídali vítězství. Svůj statečný boj, který celý sváděl po celý zápas nejen se soupeřem, korunoval v 89. minutě špílmachr Dvořák. Dostal ideální přihrávku do běhu a po 30 metrovém sprintu netradičně z pozice pravého křídla prostřelil Vence počtvrté, nutno poznamenat, že opět s jemnou tečí dobíhajícího obránce – 4:0.         

Konečný výsledek je pro hosty nakonec poměrně nelichotivý. Kdo ale viděl první poločas, nemohl by se divit, kdyby výsledek byl 2:0 pro hosty. Ale týmy ze špičky tabulky by mělo zdobit právě i umění vyhrávat zápasy, ve kterých se úplně herně nedaří.

 

Další výsledky 21. kola:

Lipnice – Staré Ransko 0:4

Mírovka – Ždírec „B“ 3:6

Havlíčkův Brod „B“ – Veselý Žďár 2:2

Sobíňov – Keřkov 5:0

Světlá „B“ – Přibyslav „B“ 1:2

Leština – Lučice 1:5

 

Situace v tabulce: Na špici žádná změna, čtyři kola do konce soutěže vede Béčko před Ždírcem „B“ o 2 body. Pronásledovatelé prvního celku zvítězili nakonec podle papírových předpokladů v Mírovce 6:3, přestože po prvním poločase překvapivě prohrávali 2:1. Po další prohře Lipnice je jasné už i matematicky, že do boje o první místo už mohou zasáhnout pouze první dva týmy tabulky.

Za vedoucí dvojicí se tvoří silný střed tabulky, kam patří jak na jaře tápající Lipnice, tak zlepšující se Havlíčkův Brod „B“. Mezi 3. Lipnicí a 6. Sobíňovem je rozdíl 6 bodů a boj o třetí místo bude ještě zajímavý. Leština promarnila šanci se do toho boje připojit, když doma vysoko prohrála s jarním překvapením z Lučice.

Na opačném pólu tabulky také beze změn, zatím to vypadá na sestup posledního Keřkova, který ovšem ještě hraje se 13. Mírovkou. Ale i za předpokladu, že Keřkov Mírovku porazí, musel by získat ještě body jinde. Což se po dosavadním průběhu sezony zdá téměř nereálné jak pro něj, tak pro Mírovku – na jaře Keřkov nezískal zatím ani bod, Mírovka jeden za remízu s rezervou Světlé.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Habas | 28.05.2009 10:30
Jsane, nejdriv sem mu skocil obema nohama na kotniky a pak jednoduse mic sebral a delal sem u toho tenhle ksicht
Pozdrav z Pesti Jarin
Osobní profil pavmig | 28.05.2009 7:36
To HAB: no je to otom, že si to všechno nepamtuji dobře, takže to nemusí být vše pravda, ale ....vím, že ten hráč byl úplně sám na malém vápně uprostřed a v paměti mám, že to šlo nad. Ale pokud si vzpomeneš, že jsi to chytil nebo to šlo vedle, tak to opravím.
Osobní profil vsety | 26.05.2009 13:44
si moc velkej detailista..
Osobní profil Habas | 25.05.2009 18:10
Sem asi chytal zase uplne mimo telo, bo to prekopnuti brany fakt nepamatuju...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz