Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezona 2008/2009

23. kolo Sokol Leština - Ledeč "B" 1:2 (0:1) - referát

publikováno 01.06.2009 (aktualizováno 02.02.2018)

Góly: 52´ J. Staněk - 18´ Milichovský, 78´ Anděl

Rozhodčí: Nykl František, Nový Pavel, laik domácí, ŽK: 1:2. Diváků: 100

Sestavy:

Leština: P. Piskač – T. Aubrecht, Forejt, Staněk, Bárta – Bráník, Fiala, Čuřík, Zatočil – R. Piskač, Pajer (L. Aubrecht).

Ledeč "B": Habásko - Edr, Pospíšil, Hauser, V. Šťastný - M. Geher, R. Anděl, J. Kubát, P. Miláček - Milichovský ( 89´Vadinský), L. Smutný (75´ M. Kavka)

Poslední májový víkend byl poměrně deštivý, a tak cesta na obávanou leštinskou půdu byla zase o něco obávanější. Specifické hřiště společně s typickou domácí hrou Leštiny slibovaly těžkou překážku pro boj Ledče o udržení místa na špici tabulky. Terén se ovšem nakonec ukázal jako poměrně slušný a stěžovat si mohl snad jen brankář Habásko. Domácí chtěli odčinit pětigólový příděl   z minulého kola od jarní štiky z Lučice a jistě se i vytáhnout na lídra soutěže.  

Béčko nastoupilo bez špílmachra Dvořáka se dvěma středními záložníky Andělem a Kubátem a dvěma útočnými hroty. Hosté začali nebojácně, ale ani domácí se nedali ve hře dopředu zahanbit. Podle očekávání vsadili na zásobování svých útočníků dlouhými vysokými míči snad ze všech pozic. Prvních 25 minut se hrál se poměrně svižný fotbal přelévající se od branky k brance. V 5. min prošel odvážně do vápna hostující Miláček, ale netrefil míč ideálně a vyslal na brankáře jen slabou střelu. V 10. min po křídelní akci střílel po zpětné přihrávce ledečský Anděl z 20 metrů nad domácí branku a o chvíli později ještě jednou Anděl i Kubát z podobné pozice opět neuspěli. Na druhé straně se Habáskovi a obraně dařilo nespočet centrovaných míčů pochytávat či rychle odvracet do bezpečné vzdálenosti od branky a za první polovinu poločasu tak domácí zahrozili jen střelami z dálky. Žádná z nich však nebyla příliš vydařená.  Na druhé straně v 18. minutě po dlouhém autu Šťastného do vápna prodloužil za sebe jemně hlavou Anděl a Milichovský trochu šťastně střelou přes hlavu trefil odkrytý levý horní roh Piskačovy branky – 0:1.

Domácí inkasovaná branka vyburcovala k větší útočné aktivitě a po zbytek poločasu se jim podařilo zatlačit hosty do defenzivy. Obrana však fungovala poměrně spolehlivě, čtyři ledečští středopolaři stále stačili poctivě vypomáhat obraně a domácí si tak z množství centrů vytvořili jen jednu vyloženou šanci, ve které ale domácí útoční selhal a střílel hlavou nad. Hostujícím útočným hrotům se příliš nedařilo dostat k obranným odkopům, a tak Ledeč do konce 1. půle zahrozila jen z několika brejků. V asi jediné nadějnější situaci neprošla přízemní přihrávka Milichovského do uličky na Smutného, který by šel již sám na gólmana.

Druhý poločas začal stejně svižně jako ten první. Hosté do něj nastoupili s vůlí co nejdéle udržet jednobrankový náskok, případně jej i navýšit. Domácí ovšem navázali na první půli a neúnavně pokračovali ve stále nebezpečnější hře vysokých míčů. Paradoxně ale skórovali s krásné akce do otevřené obrany. Na pravé straně se dostal k míči drobný šikovný záložník a zcela osamocen měl dostatek času zatáhnout míč až do křídelního prostoru, odkud poslal nadýchaný centr přímo na hlavu Staňka stojícího mezi stopery a ten nedal koníčkem k tyči Habáskovi šanci se pohnout – 1:1.

Hosté bojovali, ale domácí po vyrovnání pevně uchopili otěže zápasu a cítili, že mohou vyhrát. Následující čtvrthodina se ukázala jako klíčovou pro celkový výsledek. Hosté zatlačeni před velkým vápnem jen těžko odvraceli další a další vysoké míče. Domácí se v této fázi dostali do dvou obrovských šancí. V první z nich střelu domácího forvarda z malého vápna zázračně vyrazil špičkou kopačky Habásko a míč poskakující před brankovou čárou obránci již odvrátili od bezpečí. Ve druhé stálo při Ledči štěstí, kdy oblouček hlavičkujícího útočníka sledoval Habásko jen pohledem, ovšem míč ke smůle domácích skončil jen na břevně jeho branky. Hostům se podařilo nebezpečnou pasáž přežít bez brankové poskvrny a od přibližně 65. minuty začali i oni pomýšlet vážněji na vítězství. Zahrozili z několika rychlých kombinací po křídle, zakončených ovšem pohříchu nepříliš přesnými přihrávkami. Podařilo se jim také oproti předchozím fázím druhé půle vytvořit si několik nebezpečných standardních situací. Po jedné z nich hlavičkoval osamocený Smutný na malém vápně, jeho slabou střelu mimo již nedokázali spoluhráči dorazit. O chvíli později opět po dlouhém autu z rohu hřiště a prodloužení Anděla střílel z úhlu na přední tyči Milichovský hlavou jen nad pravou šibenici. Poté již ale udeřilo. V 78. minutě zahrával z levé strany přímý kop Kubát a jeho přesně zatočený střílený centr jemně hlavou usměrnil k zadní tyči Anděl a brankář se jen otočil – 1:2.

Domácí se vrhli do útoku, ale již si do konce zápasu vyloženou šanci nevytvořili, protože ledečská obranná hra fungovala spolehlivě. Naopak hosté v poslední desetiminutovce ještě několikrát zahrozili do otevřené obrany. V 85. minutě přehodil střídající Kavka hlavou brankáře, bohužel těsně i branku. V 88´ poslal míč Milichovský na pravé křídlo rozběhnutému Kavkovi, který mu vzápětí přistrčil, ale střela prvně jmenovaného zpoza vápna šla vysoko nad. V závěru se ještě Kavka vřítil do vápna a byl evidentně při zpracování míče sražen, bohužel rozhodčí byl příliš daleko a penalta se nepískala. K jeho cti je třeba poznamenat, že se nepískala ani druhé straně, kde se ji pokoušel v zoufalém, přesto planém závěrečném tlaku, vymodlit domácí útočník.

Ledeč si již závěr zkušeně pohlídala a mohla tak slavit další cenné, ikdyž těžce vybojované, venkovní vítězství. Jen škoda, že se podobně rozehrané utkání nepodařilo dotáhnout do vítězného konce v Přibyslavi. Domácí odcházeli se svěšenými hlavami, ikdyž alespoň bod by jim zřejmě slušel. Na straně hostí až na několik zaváhání podala výborný výkon obrana, především krajní beci si slušně zaskákali a zahlavičkovali. Hra na dva střední záložníky se nakonec také ukázala jako dobrý trenérský tah a oba si odvedli především dozadu své.    

Situace v tabulce:

Tři kola do konce stále drží Ledeč 1. místo dva body před Ždírcem „B“, který definitivně stvrdil hlubokou jarní krizi podzimního lídra z Lipnice sedmigólovým výpraskem. Lipnice tak dokonce klesla na 4. místo a může se třást před pátým brodským béčkem, které ovšem jen překvapivě těsně zvítězilo v Keřkově, když po poločase dokonce prohrávalo. Na 3.místo se vyšvihl příští domácí soupeř Béčka Staré Ransko, které v druhé půli přehrálo předchozího domácího soupeře Béčka Dolní Město.

Další výsledky 24. kola:

Lučice – Světlá „B“ 1:2 (0:1)

Přibyslav „B“ – Sobíňov 5:3 (2:0)

Keřkov – Havlíčkův Brod “B“ 2:3 (1:0)

Veselý Žďár – Mírovka 4:0 (2:0)

Ždírec „B“ – Lipnice 7:0 (5:0)

Staté Ransko – Dolní Město 3:1 (0:0)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil vsety | 03.06.2009 23:12
Stavo a ty neser a zacni s nama uz konecne taky chodit po zapase na jedno
Osobní profil stava4 | 03.06.2009 16:46
Oooo velmi slusna pracicka
Osobní profil romanandel | 03.06.2009 16:36
Myslim, ze to bude opravdu nezbytnost po kazdem zapase posedet a rovzpominat se... V sobotu se pridávám k tvemu prani a beru ho jako rozkaz... Uz se tesim na referat z domaciho utkani
Osobní profil Habas | 03.06.2009 15:39
Kdo to videl??! Ja to videl.. a co ste videl....
Tak v sobotu trochu posedime, aaano??
Osobní profil pavmig | 03.06.2009 10:17
děkuji opět za pochvaly...brankář hostí v jednom okamžiku (a správně určeno mě) zakřičel "Sledujte hru..."...a přesně to se snažím dělat...nu, a ve spojení s pamětí vznikne nepřesný popis minulosti ...ikdyž večer den poté se těžko vzpomíná na některé věci...
Osobní profil vsety | 02.06.2009 14:06
Referat fakt dobrej, vzdycky se na nej tesim Skoda jen, ze neni poradne videt ten valnik za tou casomirou
Osobní profil alternující trenér | 02.06.2009 13:05
Findi:V které že to redakci děláš?Referát úžasný.Jestli Ty vůbec víš,že mimo jiné jsi i hráčem na hrišti?
Osobní profil Habas | 02.06.2009 12:10
Skoda, ze nebyla sobota. Sem mel vecer pekne nakroceno ........ . Takovy vitezstvi fakt potesi.
Osobní profil romanandel | 02.06.2009 9:55
Znova jsem Findi uplne mimo z toho co vsechno si ze zapasu pamatujes...Ja si pamatuju pouze to, ze jsme hrali v Lestine a ze jsme vyhrali.. PS: moc pekna momentka z hriste v Lestine...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery