Úvod » Sezona 2008/2009

24. kolo Ledeč "B" - Staré Ransko 0:2 (0:1)

publikováno 07.06.2009 (aktualizováno 02.02.2018)

Hráno 6.6.2009 v Ledči.

Góly:  - 43´ Machovec, 82´ Dohnal

Rozhodčí: Beránek Jiří, Nykl František, Horský Jan

ŽK: 2:2; ČK: 0:1

Diváků: 80

Sestavy:

Béčko Ledče: Habásko – Edr, Pospíšil, Hauser, V. Šťastný – Slavětínský ( 55´ J. Kubát), Dvořák, Příhoda – M. Geher, R.Anděl, F. Milichovský      

St. Ransko:  Žák -

Utkání prvního se třetím týmem tabulky mohlo být dostatečným důvodem očekávat zajímavé utkání. Za poměrně chladného počasí nastoupily oba celky do prvního poločasu. Ledeč začala náporem a prvních dvacet minut soupeře zmáčkla na jeho polovině. Přízemní kombinací se snažila přelstít narostlé hráče Ranska. Hosté jen nebránili a naopak se snažili ohrozit branku domácích po rychlých kombinacích, z převážné části zakončovaných finální přihrávkou na rtuťovitého Machovce. Ten v 10. minutě po jednom z ideálních pasů po souboji s domácím obráncem před vápnem upadl, ale přes protesty hostů se nepískalo. Téměř vzápětí se na druhé straně vřítil do vápna Slavětínský a tentokrát se již píšťalka ozvala. Rozhodčí ovšem místo přestupku proti pravidlům vytáhl před vápno a nařídil jen přímý kop. V té době se již notně potemnělo a tmavé mraky od Melechova nevěštily nic dobrého.

Na straně Ledče dvakrát zaváhal v nadějné pozici Milichovský. Domácí si v prvním poločase vytvořili i několik nadějných standardních situací, žádná však neskončila brankou. Po jedné z nich zahrávané ve 20. minutě Dvořákem skončil míč v náruči brankáře hostí, vzápětí mu vypadl a atakoval jej dobíhající Milichovský. Po nepatrném zásahu nohou do hlavy zahrál gólman tak přesvědčivé divadlo, které i po hvizdu rozhodčího rozlítilo hostujícího stopera natolik, že v přerušené hře srazil domácího útočníka rukama k zemi. Následovalo vyloučení a začala přesilovka domácích. Tento okamžik však jakoby přinesl na kopačky domácích více nervozity a nepřesností. Navíc v 25. minutě se nad hřištěm strhla nevídaná průtrž mračen, která nepřestala až do konce prvního poločasu a která domácí útočné snaze a dalšímu průběhu zápasu vůbec nesvědčila. Hřmělo a blýskalo se, přibylo osobních soubojů a tvrdých zákroků. Béčko se přesto tlačilo dopředu a vypracovalo si další velké šance. Šťastný trefil z voleje břevno. Nádhernou akci předvedli domácí po levé straně, kdy finální přihrávku pustil chytře Anděl mezi nohama na malé vápno Geherovi, který ale přestřelil. Na druhé straně se ocitl sám před Habáskem Machovec, ale domácí gólman se při jeho střele hlavou vyznamenal. Ve 43. minutě se již ovšem repete Machovcovi povedlo a z téměř stejné pozice opět trestuhodně neobsazen zamířil lehce k tyči – 0:1. Za prudkého a neustávajícího deště se odebrala obě mužstva do kabin.      

Do druhé půle nastoupili domácí v suchých dresech. Co jim to bylo ovšem platné, když hrací plocha se během přestávky stačila dokonale zavodnit a její střed se změnil v jeden velký bazén. Domácí se v pokračujícím dešti dále snažili o kombinaci, míč jim ale často zůstával v kalužích a nedařilo se jim hru roztáhnout do křídel, kde byl povrch hřiště přece jen příznivější. Podmínky více svědčily bránícím se hostům, kteří neváhali i v deseti čas od času zaútočit. Jisté oživení do ofenzivní snahy Ledče přinesl střídající Kubát. V největší šanci domácích se po zpětné přihrávce ocitl Dvořák, ale střelou k tyči z deseti metrů brankáře nepřekonal. Postupem času se tlak domácích stával planějším. A když vyrovnání nepadlo ani po sérii rohových kopů, udeřilo v 82. minutě na druhé straně. Centr na pravé křídlo dohnal v rohu vápna Dohnal, bez přípravy z voleje vystřelil a jeho prudká střela ke vzdálenější tyči překvapila nejen Habáska – 0:2. Béčko se snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ovšem v závěru zápasu (odehrávajícím se již za slunečního svitu) si vyloženou šanci nevytvořilo.

Staré Ransko tak Ledči uštědřilo první domácí porážku v sezoně a odvezlo si 3 body, se kterými před zápasem asi moc nepočítalo. Domácí mohou litovat neproměněných šancí, především za bezbrankového stavu v prvním poločase.

Situace v tabulce:

Dvě kola před koncem sezóny se na první místo tabulky vyšvihlo ždírecké béčko, které využilo zaváhání Ledče a přesvědčivým výkonem ve druhém poločase smetlo Dolní Město. Staré Ransko si definitivně pojistilo výhrou v Ledči krásné 3.místo. Evergreenem jara je další výbuch Lipnice – její bilance za posledních pět jarních kol je hrozivá – skóre 1:20 a 0 bodů. Jejího dalšího domácího zaváhání nevyužilo k posunutí na 4. místo brodské béčko, které jen remizovalo doma s rezervou Přibyslavi. Na druhém pólu tabulky rozhodla Mírovka ve vzájemném souboji s rivalem ze spodních pater tabulky Keřkovem o svém setrvání v přeboru i pro příští sezónu dvěma góly ve druhém poločase.

Další výsledky 24. kola:

Dolní Město – Ždírec nad Doubravou „B“ 0:4 (0:0)

Lipnice – Veselý Žďár 0:4 (0:1)

Mírovka – Keřkov 3:1 (1:1)

H. Brod „B“ – Přibyslav „B“ 1:1 (0:0)

Sobíňov – Lučice 0:1 (0:1)

Světlá „B“ – Leština 3:4 (1:1)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz